fredag 5 augusti 2022

Lokalföreningarnas aktiviteter på Hiroshimadagen 6 augusti

Göteborg: Den 6 augusti klockan 13.00 kommer K.G. Hammar till ”Röda sten” under Älvsborgsbron och pratar om ämnet "Dra tillbaka ansökan om svenskt Natomedlemskap". Det blir sång och musik med Moa Brynell och Spartacuskören. Klockan 18.30 möte i Fredslunden i Vasaparken där Gunnar Westberg från SLMK är mötesledare och Rebecka Lindholm- Schultz från Fredsakademin är talare. Jazzmusiker för Fred spelar och Nova och Mats Kruskopf sjunger. 

Malmö/Lund: Den 5 – 9 augusti är det en utställning delvis hämtad från ICAN i Lunds domkyrka, tillsammans med ett informationsbord. Den 6 augusti är Anders Romelsjö inbjuden av lokalföreningen att tala under middagsbönen.  

Nässjö: Den 6 augusti kommer några medlemmar ur riksdagens försvarsutskott till Hotell Högland klockan 14.00. Det kommer representanter från S, V, MP, L, C och KD. Farshid Ardabili-Farshi (ordf. Svenska freds Nässjö) kommer att vara moderator och leda diskussioner mellan partierna. Svenska Freds valgranskning utgör underlag för diskussionerna.

Örebro: Samarbete med en konstnär som ställer ut under sommarens ”årets konst” i Örebro och uppmärksammar Hiroshima och kärnvapnen. Bokbord i Stadsparken 6 augusti i samband med Föreningarnas dag. Marianne Freyne-Lindhagen håller ett litet anförande om fredsarbete och vad Svenska Freds gör. 

Ulricehamn: Ljusmanifestation på ett torg i Ulricehamn. Bo Larsson skriver en insändare till tidningen som ska komma in den 6e.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lokalföreningarnas aktiviteter på Hiroshimadagen 6 augusti

Göteborg: Den 6 augusti klockan 13.00 kommer K.G. Hammar till ”Röda sten” under Älvsborgsbron och pratar om ämnet "Dra tillbaka ansökan...