söndag 10 september 2017

Evenemangstips: Seminarium om kärnvapenförbudet i Stockholm

Ett arrangemang av Nätverket för kärnvapennedrustning och ABF Stockholm med stöd från Olof Palmes Internationella Center och Svenska Läkare mot Kärnvapen.

Seminarium: FN:s beslut om ett kärnvapenförbud

Den 7 juli utbröt jubel på FN:s högkvarter i New York när 122 stater, inklusive Sverige, röstade för ett avtal som förbjuder kärnvapen. Den 20 september öppnar avtalet för underskrifter och Sveriges regering har uttryckt att en noggrann säkerhetspolitisk analys ska göras innan de bestämmer sig för att skriva under avtalet. Under de senaste veckorna har debatten minst sagt varit intensiv.

Vi välkomnar dig till ett seminarium om kärnvapenförbudet! Kom och lyssna till Sveriges nedrustningsambassadör Eva Walder som ledde den svenska delegationen på plats under  förhandlingarna, Josefin Lind, generalsekreterare för Svenska Läkare mot Kärnvapen som också var på plats i New York samt Dick Clomén, folkrättsjurist, policyansvarig på Svenska Röda Korset. Moderator är Gabriella Irsten från Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, IKFF.

Välkommen! Fri entré!

När: torsdag 21 september  
Tid: 18:00 - 20:00 
Plats: ABF Stockholm, Sveavägen 41 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lokalföreningarnas aktiviteter på Hiroshimadagen 6 augusti

Göteborg: Den 6 augusti klockan 13.00 kommer K.G. Hammar till ”Röda sten” under Älvsborgsbron och pratar om ämnet "Dra tillbaka ansökan...