tisdag 4 augusti 2020

Aktiviteter i lokalföreningarna på Hiroshimadagen 6 augusti

Stockholm

På Hiroshimadagen finns vi på plats på Improvisationsteaterns utomhusscen på Skånegatan mellan kl 11 och 13. Vikning av tranor som hängs upp i träd, samtal om kärnvapen, Hiroshimadagen, kärnvapenförbudet, den japanska flickan Sadako som dog i sviterna av Hiroshimabomben, och tranan som fredssymbol.

Ulricehamn

Ljusvaka på Järnvägstorget.

Nässjö

Bokbord på stan både på Hiroshima- och Nagasakidagen (9 augusti), med vikning av tranor.

Lund-Malmö

Högtidlighållande av Hiroshimadagen i samarbete med Lunds Domkyrka. Lokalföreningen har bjudit in Dmitri Ivanov, Feministiskt Initiativ, som talare till middagsbönen kl. 12 den 6 augusti. Lokalföreningen ordnar även utställning med särskilt fokus på ICAN Cities Appeal, och informationsbord, i Domkyrkans sidoskepp. Utställningen står uppe 5-9 augusti. 

Göteborg

Klockan 10.00 möte vid Fredsgudinnan Nuclear Disarmament vid Röda Sten i Göteborgs hamn.
18.30 Möte i Fredslunden i Vasaparken. Musik: Jazzmusiker för fred. Sång: Matilda Magnusson. Samtal mellan David Victorin och Gunnar Westberg, Läkare mot kärnvapen. Brev till Göteborgs kommun: Sverige bör rösta för FN-resolutionen om kärnvapenförbud. Efter mötet ljusceremoni vid Lejontrappan, Brunnsparken kl. 21:00. 

Örebro

Utställning i Nora kyrka, ”Har vi glömt Hiroshima?”. Pågår 6 -14 augusti och invigs av kyrkoherde Britta Landin och konstnären Marianne Freyne-Lindhagen från Svenska Freds Örebro.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lokalföreningarnas aktiviteter på Hiroshimadagen 6 augusti

Göteborg: Den 6 augusti klockan 13.00 kommer K.G. Hammar till ”Röda sten” under Älvsborgsbron och pratar om ämnet "Dra tillbaka ansökan...