måndag 22 januari 2018

Kärnvapengruppen ordnar nedrustningsmöte i Nässjö

Sveriges ställningstagande för ett kärnvapenförbud – låt den svenska opinionen styra
Plats: Hotell Högland, Nässjö
Tid: 17 februari kl. 12-19
Kärnvapengruppen, en intressegrupp inom Svenska Freds med medlemmar från hela landet, bjuder in till en dag på temat kärnvapennedrustning och Sveriges roll i implementeringen av FNs globala kärnvapenförbud. Vad innebär kärnvapenförbudet? Varför har Sverige ännu inte skrivit på det? Vad görs på internationell, nationell och lokal nivå för att driva processen vidare?
Talare som kommer att delta:
Josefin Lind – generalsekreterare för Svenska Läkare mot Kärnvapen och drivande i ICAN Sverige, det internationella nätverk för kärnvapennedrustning som mottog Nobels fredspris 2017.
Tomas Magnusson – ordförande för Svenska Freds lokalförening i Göteborg.
Dagen kommer att börja med gemensam lunch följt av talarnas föredrag. Därefter håller vi ett möte där vi gör en gemensam plan för hur vi kan utnyttja den starka svenska opinionen mot kärnvapen för att få vår regering att ställa sig bakom kärnvapenförbudet. Den som så önskar kan sedan övernatta på Hotell Högland till självkostnadspris.
Är du intresserad av att komma? Hör av dig inom en vecka till malmo.lund@svenskafreds.se, och ange om du vill ha lunch och/eller övernatta så underlättas vår planering. 
Mer info kommer att skickas längre fram till de som anmäler intresse, och det är såklart fritt fram att sprida inbjudan vidare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lokalföreningarnas aktiviteter på Hiroshimadagen 6 augusti

Göteborg: Den 6 augusti klockan 13.00 kommer K.G. Hammar till ”Röda sten” under Älvsborgsbron och pratar om ämnet "Dra tillbaka ansökan...